Budvi treba još hotela

Bez autora
Jul 31 2011

Predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović izjavio je da ta opština, svim potencijalnim investitorima u hotelske kapacitete, nudi još jedno smanjenje cijena komunalija kako bi podstakla gradnju hotela na Budvanskoj rivijeri. Radi se o smanjenju komunalija i ispod već korigovane cijene od 120 eura po kvadratnom metru. To će se oročiti na neki rok od godinu i po i tako pokušati da se ohrabre investitori za gradnju klasičnih hotelskih objekata. Budvi nedostaje hotela iako u „metropoli crnogorskog turizma" postoje 94 hotela sa više od 15.000 ležaja, što je više od polovine ukupnih hotelskih kapaciteta u Crno Gori. Ali, za razvoj turizma to još nije dovoljno, pa je za to potrebno ojačati aktivnosti koje će privući turiste van špica sezone i obezbijediti nove kapacitete u klasičnom hotelskom smještaju posebno one sa četiri i pet zvjezdica.

Budvi treba još hotelaPredsjednik opštine Budva Lazar Rađenović izjavio je da ta opština, svim potencijalnim investitorima u hotelske kapacitete, nudi još jedno smanjenje cijena komunalija kako bi podstakla gradnju hotela na Budvanskoj rivijeri.

Rađenović je u intervjuu „Pobjedi" rekao da se „radi o smanjenju komunalija i ispod već korigovane cijene od 120 eura po kvadratnom metru".

„To ćemo oročiti na neki rok od godinu i po i tako pokušati da ohrabrimo investitore za gradnju klasičnih hotelskih objekata", kazao je Rađenović.

On je potvrdio da Budvi nedostaje hotela iako u „metropoli crnogorskog turizma" postoje 94 hotela sa više od 15.000 ležaja, što je više od polovine ukupnih hotelskih kapaciteta u Crno Gori.

„Ali, za razvoj turizma to još nije dovoljno", rekao je Rađenović i dodao da je za to potrebno ojačati aktivnosti koje će privući turiste van špica sezone i obezbijediti nove kapacitete u klasičnom hotelskom smještaju posebno one sa četiri i pet zvjezdica.

On vjeruje da već postoji „sasvim dovoljna kritična masa zainteresovanih investotora" i najavljuje da je Budva „spremna da uradi maksimum da privuče nove investicije".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik